Υλικά

Για τα cupcakes

125 γρ. ζάχαρη

10 γρ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας

125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 μεσαία αυγά

45 ml αγελαδινό γάλα πλήρες

Για το γλάσο

125 γρ. άχνη ζάχαρη

15 ml ζεστό νερό

Αποξηραμένα άνθη λεβάντας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Βάλτε σε γυάλινο βαζάκι τη ζάχαρη με τη λεβάντα για ένα βράδυ τουλάχιστον ώσπου να αρωματιστεί η ζάχαρη. Τοποθετήστε τις χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφιν και ξεκινήστε την παρασκευή των cupcake. Με το μίξερ χειρός χτυπήστε σε ένα μπολ την αρωματισμένη ζάχαρη και το βούτυρο για 2’-3’ λεπτά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά, ένα- ένα, το κοσκινισμένο αλεύρι και το γάλα και χτυπήστε λίγο ακόμα. Μοιράστε το λείο μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 15’ λεπτά περίπου. Αφήστε τα κεκάκια σας να κρυώσουν τελείως και ξεκινήστε το γλάσο. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη με το ζεστό νερό και μόλις το μείγμα σας γίνει ρευστό περιχύστε τα cupcake σας. Πασπαλίστε με αποξηραμένα άνθη λεβάντας για περισσότερη ένταση.