Υλικά
1 χταπόδι 1,5 κιλό περίπου
3-4 φύλλα λουίζα
2 φύλλα αμπαρόριζα
5-6 κόκκους ολόκληρου πιπεριού
4 λεπτές φέτες λεμόνι
1/4 φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
Το στραγγίζουμε καλά.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το ολόκληρο χταπόδι στη μέση. Σκορπάμε από πάνω τα μυρωδικά και τους κόκκους πιπεριού. Αν δεν έχουμε αρμπαρόριζα αντικαθιστούμε με άλλα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, λέμονγκρας, δυόσμο, θυμάρι κτλ)
Τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού από πάνω και περιχύνουμε το χταπόδι με το ελαιόλαδο.
Δεν βάζουμε αλάτι γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό από μόνο του.
Το τυλίγουμε στη λαδόκολλα έτσι όπως θα τυλίγαμε μια καραμέλα. Βάζουμε το πακέτο σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μιαμιση με δυο ώρες, στους 180 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει τους χυμούς του και θα ψηθεί μέσα σε αυτούς.
Καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί μπίγοντας μια οδοντογλυφίδα (στο πάνω μέρος για να μην χυθούν τα ζουμιά) και βλέποντας ότι είναι μαλακό.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανοίγουμε την λαδόκολλα.
Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το σερβίρουμε και ολόκληρο. Καλή σας όρεξη!