Υλικά

½ λάχανο μικρό τριμμένο

1 καρότο μικρό τριμμένο

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φετάκια

200γρ. μυζήθρα ανάλατη

1 κ.σ. κοφτή ρίγανη αποξηραμένη

1 κ.γ. φασκόμηλο αποξηραμένο τριμμένο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά μας με άφθονο νερό και τα κόβουμε.

Τρίβουμε το λάχανο με το καρότο με αλάτι και ξύδι. Τα ξεπλένουμε με λίγο νερό κρύο και τα αφήνουμε σε τρυπητό για δέκα λεπτά να στραγγίσει. Βάζουμε σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε με τη μισή ρίγανη, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Τρίβουμε από πάνω την μυζήθρα και πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, την υπόλοιπη ρίγανη και το πιπέρι. Καλή σας όρεξη!