Ποιοι είμαστε

Κουτσουράδη Αργυρώ

Γεννήθηκε στη Χίο στις 6 Φεβρουαρίου του 1992.
Σπουδές:  Το 2010 εισήχθηκα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη Σχολή Γεωπονίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης , μέσα από την οποία πήρα και το έναυσμα για την μετέπειτα πορεία μου.

Αρχές του 2015 μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus στη Lille της Γαλλίας, και συγκεκριμένα στο Université Lille-II πραγματοποίησα, μια έρευνα «εάν το εκχύλισμα του δυόσμου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του Νεανικού Διαβήτη» που έλαβε τόπο Νοσοκομείο Albert Calmette, στο εργαστήριο ιολογίας.

Το 2015 εισήχθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη σχολή Επιστημών των Φυτών στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου στον Επιστημονικό Τομέα Γεωργία Βελτίωση Φυτών και Γεωργικός Πειραματισμός.

Παραγωγή

Συνδυάζουμε την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία για να παράγουμε μοναδικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας.
Το μοναδικό κλίμα  και το έδαφος, η γεωγραφική θέση και  το καθαρό περιβάλλον που χαρακτηρίζει το νησί μας, σε συνδυασμό με τη βιολογική καλλιέργεια, που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο, καθώς οι περισσότερες εργασίες είναι χειρονακτικές, εγγυώνται βότανα υψηλής ποιότητας εξαιρετικά πλούσια σε γεύση και αιθέρια έλαια. Το γεγονός ότι έχουμε κάθετα ολοκληρωμένες διαδικασίες παραγωγής , μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων μας, από την αρχική φύτευση των βοτάνων στα χωράφια μέχρι την τελική συσκευασμένη μορφή που λαμβάνουν οι καταναλωτές στα  χέρια τους.

Οκτώβριος 2015

Η αγάπη μας για την Χιακή γη, την επιθυμία μας για την προστασία της φύσης και των φυτών, και την ανάγκη για την δημιουργία στον τόπο της, σε εργασία ίδρυσε τη Myrovolos Organics.
«Όνομα» εμπνευσμένο από τις άφθονες και μαγευτικές μυρωδιές που αναδεύει η Χιακή γη.
Η εταιρεία μας Myrovolos Organics ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, λειτουργεί ως οικοτεχνία (οικογενειακή επιχείρηση) και δραστηριοποιείται στο χώρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Εδρεύει στο Χαλκειός, ένα χωριό 7 km από το κέντρο της Χίου, στην περιοχή Καμποχώρων Χίου.

Ιούνιος 2016

Οι δραστηριότητες μας έχουν ως αντικείμενο , από την σπορά στην καλλιέργεια και από εκεί στην  συγκομιδή με τα χέρια φύλλο – φύλλο. Από την συλλογή στην αποξήρανση με όλη την δραστική ουσία που συγκεντρώνει το φυτικό τμήμα και μετά στη συσκευασία. Το καθένα από τα βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα της MyrovolosOrganicsαναδύει τα ξεχωριστά Αρώματα Χιακής Γης. Αρχικά ξεκινήσαμε με 10 στρέμματα. και στην συνέχεια επεκταθήκαμε στα 24 στρέμματα. Όλα τα φυτά μας προέρχονται από φυτώρια με βιολογική πιστοποίηση και η εταιρεία μας ενσωματώνει σε κάθε βήμα της παραγωγής τα κριτήρια της βιολογικής καλλιέργειας (Φορέας Πιστοποίησης ΔΗΩ)

Απρίλιος 2018

Η MyrovolosOrganicsαπέκτησε το εργαστήριο της , σε ένα χώρο που πληρεί τις προδιαγραφές HACCP. Μετά την συγκομιδή των προϊόντων μας, μεταφέρουμε  αυτά στο εργαστήριο μας, όπου γίνεται με το παραδοσιακό  και φυσικό τρόπο η αποξήρανση τους, το κοσκίνισμα τους και η τυποποίηση τους.

Αύγουστος 2018

Η Myrovolos Organics εγγεγραμμένη πια στο ΚΗΜΟ.

Αποκτά την οικοτεχνική μορφή της .

Σήμερα

Δεν περιοριζόμαστε εδώ…

Σήμερα έχουμε φθάσει τα 40 στρέμματα, με απώτερο σκοπό την επέκτασή τους ανάλογα φυσικά τις ανάγκες των καταναλωτών μας.
Κύριος στόχος μας είναι η δημιουργία οργανικά πιστοποιημένων και καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πιο απαιτητικών καταναλωτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό