ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. μπέικινπάουντερ
¼ κ.γ. σόδα
100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 βανίλια
9 δαμάσκηνα
6 χουρμάδες
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. cranberries
50 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. κακάο
2 κ.σ. λάδι
1 ½ κ.σ. ταχίνι
250 ml Χυμό από ένα πορτοκάλι & λίγο ξύσμα
50 γρ.τσάι του βουνού
ηλιόσπορους
Μαύρη και λευκή κουβερτούρα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το κακάο, τους ηλιόσπορους, τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τη σοκολάτα ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε και το χυμό, το λάδι και το τσάι και ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια, σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15’.
Όταν κρυώσουν, τα διακοσμούμε με λιωμένη μαύρη και λευκή σοκολάτα. Καλή σας όρεξη.